stukadoors en schilders Woerden

Van de Geest en Kooijman Stukadoors plakt alles af vóórdat er gestukadoord wordt: deuren, ramen, kozijnen, stopkontakten, vloeren etc.
Meestal gebruiken we voor de vloer plastic, soms leggen we 'stucloper' op de vloer, een soort kartonnen plaat wanneer er zwaar materiaal gebruikt gaat worden of wanneer er veel mensen aan het werk zijn.
Op deze manier beschermen wij uw huis tegen beschadigingen zoals spatten, stoten etc.

Pleisteren wil zeggen: de muur glad maken, alle oneffenheden worden opgevuld, gladgestreken met gips.
Voordat we gaan pleisteren wordt het oppervlak voorgestreken met een hechtingslaag en scheuren worden bewapend door middel van gaas.

Spachtelputz is een super sterke kunststofgebonden sierpleister voor muren en wanden, binnen of buiten. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm).
Fijne Spachtelputz gebruiken we binnen (1mm, 1,2mm en 1,5mm), grovere Spachtelputz gebruiken we buiten.
Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur, hier gebruiken we natuurlijke pigmenten voor.

Schuurplafonds zijn plafonds die zijn afgewerkt met mortel van zilverzand en kalk, meestal aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.
Ook hier: voordat we de mortel aanbrengen zullen scheuren ed. in de muur of het plafond bewapend worden met gaas.
Het "schuur"-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen ('halve maantjes') in de aangebrachte mortel. Zowel bij direct als indirect (zon)licht is dit schuureffect goed zichtbaar.
Eigenlijk is het schuurwerk een beetje ouderwets, op plafonds wordt het nog wel eens toegepast, op muren steeds minder omdat het heel kwetsbaar is. Dit komt omdat de mortel 'zacht' is, gemaakt van zilverzand en kalk; een stootje met een stoel, tafel, stofzuiger of fietsje blijft zichtbaar.
In een jong gezin raden wij dit echt niet aan, dan is spachtelputz een betere keus voor de muur, maar op het plafond kan het prima en is heel mooi.

Met lijstwerk bedoelen we het aanbrengen van strakke plint of lijst op het plafond, dit kunnen brede of smalle 'lijsten van gips of kunststof' zijn. Maar ook accentuering van bv ophanging van een lamp.
Wilt u het wat sierlijker? Geen punt, rozetten, krul- of bloemenrand: wij maken het, en móói!

 

Go to top